Forfatter
Tittel Den fantastiske poteten: en kulturhistorie
Språk
Hylleplassering
Eier Midtre Gauldal folkebibliotek
Klassifikasjon
Emne
År
Noter Agronom Marianne Berg (1976) deler som mange mennesker kloden over en særskilt lidenskap for poteten. I denne boken foretar hun en reise gjennom denne høyt skattede grønnsakens historie. Med bakgrunn i et bredt anlagt kildemateriale fra produsenter, arkeologer, forskere og konsumenter verden over, viser hun leseren hvilken posisjon poteten har hatt for menneskene siden den først ble oppdaget og kultivert i Sør-Amerika for ca. 10 000 år siden. Det er en beretning om hvordan poteten vandret til andre verdensdeler, utvikling av foredlings- og produksjonsprosesser, og visjonen om å få jordeple på fremtidige middagstallerkener på Mars! Boken inneholder også et utvalg potetbaserte matoppskrifter og et eget kapittel viet til akevittens historie. Omtalen er utarbeidet av BS.
ISBN
Tilgjengelige
Venteliste
*00001799pam 22002171 4500
*00165002
*008210825 a 0 00nob 2
*015 $a0624900$bBIBBI
*019 $bl
*020 $a978-82-8104-476-0$binnbundet$cNkr 399.00
*08201$a641.3521$zh$223/nor
*090 $c641.3$dB
*096 $a641.3 B
*10010$aBerg, Marianne$d1956-$jn.$0(NO-TrBIB)1630366669906
*24514$aDen fantastiske poteten$ben kulturhistorie $cMarianne Berg
*260 $aStamsund$bOrkana$c[2021]
*300 $a414 sider$billustrasjoner i farger$c23 cm
*520 $aAgronom Marianne Berg (1976) deler som mange mennesker kloden over en særskilt lidenskap for poteten. I denne boken foretar hun en reise gjennom denne høyt skattede grønnsakens historie. Med bakgrunn i et bredt anlagt kildemateriale fra produsenter, arkeologer, forskere og konsumenter verden over, viser hun leseren hvilken posisjon poteten har hatt for menneskene siden den først ble oppdaget og kultivert i Sør-Amerika for ca. 10 000 år siden. Det er en beretning om hvordan poteten vandret til andre verdensdeler, utvikling av foredlings- og produksjonsprosesser, og visjonen om å få jordeple på fremtidige middagstallerkener på Mars! Boken inneholder også et utvalg potetbaserte matoppskrifter og et eget kapittel viet til akevittens historie. Omtalen er utarbeidet av BS.
*650 1$aPoteter$xKulturhistorie $1641.3521$2bibbi$41136863$9nor
*850 $aMidtre Gauldal folkebibliotek
*856 $aaja.bs.no$nBiblioteksentralen, Oslo$qimage/jpeg$uhttps://media.aja.bs.no/f9ef29d7-328d-43fc-b4cf-87907b947004/cover/original.jpg$3Omslagsbilde
*856 $aaja.bs.no$nBiblioteksentralen, Oslo$qimage/jpeg$uhttps://media.aja.bs.no/f9ef29d7-328d-43fc-b4cf-87907b947004/cover/thumbnail.jpg$3Miniatyrbilde
*996 $uhttps://bibbi.mikromarc.no/mikromarc3/Detail.aspx?Unit=6475&db=bibbi&ID=645851&SU=6475$zlocal
^
Det finnes ingen anmeldelser for denne boken.
Klikk her
for bli den første til å gi din mening