Midtre Gauldal folkebibliotek

Den fantastiske poteten: en kulturhistorie
Huskelisten er tom
Vis
Forfatter
Tittel
  • Den fantastiske poteten: en kulturhistorie
Språk
  • Språk: Norsk (Bokmål)
Hylleplassering
  • 641.3 B
Eier
  • Midtre Gauldal folkebibliotek
Klassifikasjon
Emne
År
  • 2021
Noter
  • Agronom Marianne Berg (1976) deler som mange mennesker kloden over en særskilt lidenskap for poteten. I denne boken foretar hun en reise gjennom denne høyt skattede grønnsakens historie. Med bakgrunn i et bredt anlagt kildemateriale fra produsenter, arkeologer, forskere og konsumenter verden over, viser hun leseren hvilken posisjon poteten har hatt for menneskene siden den først ble oppdaget og kultivert i Sør-Amerika for ca. 10 000 år siden. Det er en beretning om hvordan poteten vandret til andre verdensdeler, utvikling av foredlings- og produksjonsprosesser, og visjonen om å få jordeple på fremtidige middagstallerkener på Mars! Boken inneholder også et utvalg potetbaserte matoppskrifter og et eget kapittel viet til akevittens historie. Omtalen er utarbeidet av BS.
ISBN
  • 978-82-8104-476-0
Tilgjengelige
  • 1/1
Venteliste
  • 0 (0)
*00001799pam  22002171  4500
*00165002
*008210825                a       0  00nob 2
*015  $a0624900$bBIBBI
*019  $bl
*020  $a978-82-8104-476-0$binnbundet$cNkr 399.00
*08201$a641.3521$zh$223/nor
*090  $c641.3$dB
*096  $a641.3 B
*10010$aBerg, Marianne$d1956-$jn.$0(NO-TrBIB)1630366669906
*24514$aDen fantastiske poteten$ben kulturhistorie$cMarianne Berg
*260  $aStamsund$bOrkana$c[2021]
*300  $a414 sider$billustrasjoner i farger$c23 cm
*520  $aAgronom Marianne Berg (1976) deler som mange mennesker kloden over en særskilt lidenskap for poteten. I denne boken foretar hun en reise gjennom denne høyt skattede grønnsakens historie. Med bakgrunn i et bredt anlagt kildemateriale fra produsenter, arkeologer, forskere og konsumenter verden over, viser hun leseren hvilken posisjon poteten har hatt for menneskene siden den først ble oppdaget og kultivert i Sør-Amerika for ca. 10 000 år siden. Det er en beretning om hvordan poteten vandret til andre verdensdeler, utvikling av foredlings- og produksjonsprosesser, og visjonen om å få jordeple på fremtidige middagstallerkener på Mars! Boken inneholder også et utvalg potetbaserte matoppskrifter og et eget kapittel viet til akevittens historie. Omtalen er utarbeidet av BS.
*650 1$aPoteter$xKulturhistorie$1641.3521$2bibbi$41136863$9nor
*850  $aMidtre Gauldal folkebibliotek
*856  $aaja.bs.no$nBiblioteksentralen, Oslo$qimage/jpeg$uhttps://media.aja.bs.no/f9ef29d7-328d-43fc-b4cf-87907b947004/cover/original.jpg$3Omslagsbilde
*856  $aaja.bs.no$nBiblioteksentralen, Oslo$qimage/jpeg$uhttps://media.aja.bs.no/f9ef29d7-328d-43fc-b4cf-87907b947004/cover/thumbnail.jpg$3Miniatyrbilde
*996  $uhttps://bibbi.mikromarc.no/mikromarc3/Detail.aspx?Unit=6475&db=bibbi&ID=645851&SU=6475$zlocal
^
Det finnes ingen anmeldelser for denne boken.
Klikk her for bli den første til å gi din mening
Vis
Lukk
Bilder 
Send til
Eks. navnStatusForfallsdatoTilhørerSamlingHylle
Ex1Tilgjengelig Midtre Gauldal folkebibliotek 641.3 B